Overslaan naar content

Service & Veiligheid (BOA)

Op locatie
 • Almere, Flevoland, Nederland
€ 2.786,26 - € 3.859,37 per maandService & VeiligheidAlmere, BOA, Service & Veiligheid

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een veelzijdige functie waarin je niet alleen kunt bijdragen aan de handhaving van de openbare orde en veiligheid in het openbaar vervoer, maar ook een Gastheer/-vrouw kunt zijn voor passagiers? Wij zijn op zoek naar toegewijde individuen om ons team van Service & Veiligheid (BOA) in het openbaar vervoer te versterken, waarbij een rol als Gastheer/-vrouw een belangrijk onderdeel van de functie is.


Sta jij aan het begin van je carrière, ben je op zoek naar een carrière switch of heb jij al veel ervaring binnen het vak van beveiliging, BOA of Gastheer/-vrouw schap? Wij hebben op verschillende niveaus functies openstaan.


Functieomschrijving Service & Veiligheid (BOA)

Als Service & Veiligheid medewerker ben je vanuit je BOA bevoegdheid verantwoordelijk voor de volgende taken:


Veiligheid en toezicht: Je patrouilleert door stations, bushaltes en voertuigen om een veilige omgeving te waarborgen en potentiële problemen tijdig te signaleren.


Overtredingen en incidenten: Je grijpt in bij overtredingen zoals zwartrijden, vandalisme en agressie, variërend van waarschuwingen tot het uitschrijven van boetes en bijstand verlenen aan wetshandhavingsinstanties.


Controle vervoersbewijzen: Je controleert kaartjes om te zorgen dat passagiers geldige reisdocumenten hebben en zich aan de regels houden.


Rapportage en administratie: Je houdt nauwkeurige administratie bij, documenteert incidenten en rapporteert overtredingen en boetes.


Functieomschrijving Gastheer/-vrouw

Naast de functie van BOA bestaat een groot deel van je werk ook uit het zijn van een Gastheer/-vrouw. Als Gastheer/-vrouw in het openbaar vervoer speel je een cruciale rol bij het creëren van een vriendelijke en gastvrije sfeer voor passagiers. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten onder andere:


Klantgerichtheid: Je bent het gezicht van Keolis en staat passagiers vriendelijk te woord, beantwoordt vragen en biedt assistentie. Je zorgt ervoor dat passagiers zich welkom voelen en op hun gemak zijn.


Servicegerichtheid: Je bent bereid om passagiers te helpen met het in- en uitstappen, vooral als ze mobiliteitsproblemen hebben. Je biedt informatie over routes, dienstregelingen en eventuele wijzigingen.


Veiligheid en begeleiding: Je bent alert op de veiligheid van passagiers en signaleert potentiële problemen of verdachte situaties. Je hebt de mogelijkheid om snel te reageren en hulp te bieden in noodsituaties.


Communicatie: Je communiceert helder en effectief met passagiers en collega's. Je bent in staat om rustig te blijven, zelfs in stressvolle situaties.


Samenwerking: Je werkt nauw samen met je directe collega Service & Veiligheid (BOA), de buschauffeur en autoriteiten om een soepele en veilige reiservaring te garanderen.


Deze gecombineerde rol stelt je in staat om bij te dragen aan zowel de veiligheid als het comfort van passagiers. Je bent de schakel tussen een ordelijke reiservaring en een gastvrije service binnen het openbaar vervoer.


Hoe ziet een werkdag als BOA eruit?

Jouw dag begint met een heerlijke kop koffie of thee voordat je je aansluit bij de teambriefing. Wat onze briefing uniek maakt, is dat elk BOA teamlid de kans krijgt om deze te leiden en zo het aanspreekpunt van de dienst te zijn. Dit is het moment waarop we persoonlijke aandacht voor elkaar hebben, de dienstplanning bespreken en de strategie voor onze controles bepalen.


Na de briefing vertrekken we als team naar de dienstauto’s om onze missie uit te voeren, voornamelijk gericht op het controleren van vervoersbewijzen. Als we een bus controleren, werk je nauw samen met de buschauffeur om de controle uit te voeren. De sleutel tot succes is onze naadloze samenwerking tussen Service & Veiligheid BOA's en de buschauffeurs, wat perfect past bij onze kernwaarden: communicatie, collegialiteit en veiligheid.


Aan het einde van je dienst is er een waardevolle debriefing om de dag te evalueren en overdracht te geven aan het volgende team.


Doorgroeien? Dat kan!

Wanneer je bij ons in dienst komt als medewerkers Service & Veiligheid (BOA) zul je beginnen als Toezichthouder en ga je van start met je BOA-OV opleiding. Deze opleiding duurt 7 maanden. Zodra je deze opleiding hebt afgerond zul je direct een stap maken in de salarisschalen. Echter ben je na deze opleiding nog niet klaar, want je bent beperkt bevoegd. Dit houdt in dat je geen gepast geweld mag gebruiken. Je gaat een opleiding volgen bij de Nederlandse Politieacademie waar je leert omgaan hoe en wanneer je gepast geweld mag toepassen en hoe je omgaat met geweldsmiddelen zoals handboeien.


Zodra je deze opleiding hebt afgerond ben je Medewerker Service & Veiligheid BOA-OV Volledig Bevoegd. Hier stoppen jouw doorgroeimogelijkheden nog niet en kun je doorgroeien tot Senior BOA waardoor je mentorschap krijgt over jongere medewerkers. Vanuit daar kun je doorgroeien naar de functies (Assistent) Teammanager.


Daarnaast krijg je scholing in Levensreddend Handelen, Omgaan met Agressie en De-escalerend Handelen.


Via onze digitale leeromgeving GoodHabitz krijg je toegang tot tientallen cursussen o.g.v. communicatie, leiderschap etc.

Vereisten

Binnen de functie Service & Veiligheid (BOA) zijn wij op zoek naar mannen en vrouwen die gedreven zijn, weten wat ze willen en die zich niet van hun stuk laten brengen in moeilijke situaties. Iedereen is anders in zijn doen en laten. Om die reden kijken wij naar jouw als persoon en je karakter of jij deze belangrijke baan aankunt. Wel hebben wij wat wensen die we bij je sollicitatie direct toetsen. 


Je kunt BOA worden als...

 • je minimaal een afgeronde MBO3 opleiding hebt;
 • je een geldige VOG-P kunt overhandigen;
 • je in het bezit bent van een rijbewijs B;
 • je 32 tot 40 uur per week beschikbaar bent;
 • je betrokken, zelfverzekerd bent en beschikt over een klantgerichte instelling;
 • je hebt een goede beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal, zodat je reizigers altijd te woord kunt staan.


Iedereen is anders, en juist de verschillen tussen mensen helpen ons om een nog betere openbaar vervoerder te zijn. Daarom verwelkomen we iedereen met open armen, ongeacht geslacht, culturele achtergrond, leeftijd, beperking of andere persoonskenmerken. We zijn benieuwd naar wie jij bent!


Waarom je als BOA bij Keolis wilt werken:

 • Een goed salaris passend bij je ervaring o.b.v. de schaal 6 in CAO OV. €2.786,67 bruto (tijdens opleiding);
 • Na je opleiding een salaris van €3.205,79 - €3.859,37 per maand;
 • 8% vakantiegeld over je jaarsalaris;
 • Eindejaarsuitkering (€400 + 1,15% van je jaarsalaris (bruto));
 • Onregelmatigheidstoeslag +- €450 per maand;
 • Minimaal 23 vakantiedagen (afhankelijk van leeftijd);
 • 17 ATV dagen;
 • Goede pensioenregeling binnen CAO Openbaar Vervoer;
 • Collectieve zorgverzekering bij Menzis voor het hele gezin;
 • Vers fruit op elke vestiging;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden via GoodHabits;


Vragen?

Mocht je toch vragen hebben dan kun je altijd terecht bij de afdeling Recruitment via vacatures@keolis.nl. Telefonisch zijn ze te bereiken via 06 - 22 46 04 62 (Pepijn Stoffers, Recruiter) of 06 - 22 58 36 34 (Ingeborg van Beem, HR Support).


Interesse?

Is Service & Veiligheid (BOA) de functie waar jij gelukkig van wordt? Wacht dan niet langer en solliciteer via onderstaande knop! Wij nemen binnen twee werkdagen persoonlijk contact met je op.

Op locatie
 • Almere, Flevoland, Nederland
€ 2.786,26 - € 3.859,37 per maand
Service & Veiligheid

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Op locatie
 • Almere, Flevoland, Nederland
€ 2.786,26 - € 3.859,37 per maand
Service & Veiligheid