Overslaan naar content

Dit zijn wij

53 miljoen reizigers

pakken jaarlijks onze 450 bussen en 25 treinen.

107 Almeerse bussen

rollen vanuit -Haven of -Buiten over de busbaan, of gaan richting Utrecht of Amsterdam.

254 Utrechtse bussen

rijden door de stad, de provincie Utrecht en zelfs naar Amsterdam en Rotterdam.

89 bussen & 25 treinen

rijden er dagelijks door Overrijssel & Gelderland.

Onze visie

Wij vinden dat openbaar vervoer vooral logisch moet zijn. Onze klanten zijn onze gasten, die op ontspannen en veilige wijze hun bestemming bereiken. Of ze nu gaan werken, een dagje eropuit gaan, op weg zijn naar school of hun vrienden en familie bezoeken. Onze ambitie is om (on)gewoon goed te zijn. In het bieden van een veilige reis, up-to-date informatie en een chauffeur die optreedt als perfecte gastheer of gastvrouw.

Gewoon goed openbaar vervoer

De dienstverlening van Keolis Nederland is gewoon goed. Met vanzelfsprekend goede service en vanzelfsprekend goede voorzieningen die leiden tot vanzelfsprekend goed openbaar vervoer. Dat vinden reizigers heel normaal en zo hoort het ook. Maar om in de ogen van onze gasten gewoon goed te zijn, doen wij ongewoon goed ons best. Om onze service, voorzieningen en producten steeds beter te maken. Gewoon goed wordt ongewoon goed. Daar scheppen we niet over op, dat doen wij gewoon.

Openbaar vervoer is van en voor iedereen. Van de reizigers en de medewerkers van Keolis Nederland. Daar zijn we een beetje trots op, maar we vinden het ook gewoon. Iedereen is anders, en juist de verschillen tussen mensen helpen ons om een nog betere openbaar vervoerder te zijn. Daarom verwelkomen we iedereen met open armen, ongeacht geslacht, culturele achtergrond, leeftijd, beperking of andere persoonskenmerken. We zijn benieuwd naar wie jij bent!

Keolis Nederland verzorgt openbaar vervoer in verschillende concessies: busvervoer in provincie Utrecht en busvervoer in de stad Almere. Ook rijden wij verschillende treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen, Zutphen-Hengelo-Oldenzaal en Amersfoort Centraal-Ede-Wageningen. Dat doen we met ongeveer 1000 medewerkers, 450 bussen en 25 treinen. Jaarlijks vervoeren wij ongeveer 53 miljoen reizigers (2022). 

Onze klanten zijn onze gasten. We brengen hen graag ontspannen en veilig naar hun bestemming. Onze ambitie is om (on)gewoon goed te zijn. In het bieden van een veilige reis, up-to-date informatie en een chauffeur die optreedt als perfecte gastheer of gastvrouw.

Daarnaast investeert Keolis in goed werkgeverschap (PSO trede 2, certificaat Gender Equality). Keolis hecht grote waarde aan integriteit, veiligheid en duurzaamheid. In Gelderland en Overijssel lanceerden we de grootste e-vloot van Europa in één keer. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de wereldwijde opererende mobiliteitsonderneming Keolis. 

Bij de Keolis Groep werken er 68.000 medewerkers in 13 landen en op 4 continenten. De Keolis Groep is niet alleen de wereldleider op het gebied van trams en geautomatiseerde metro's, maar ook de leider in Frankrijk op het gebied van medisch vervoer.  Elk jaar maken zo’n 3,5 miljard passagiers gebruik van onze gedeelde mobiliteitsdiensten.