Overslaan naar content

Sollicitatieprocedure:

opleiding tot machinist

Stap 1: online solliciteren

Solliciteer direct via een van onze openstaande vacatures. Je krijgt van ons een bevestigingsmail. Binnen 3 werkdagen krijg je een persoonlijke reactie van ons Recruitment Team.

CV opsturen sollicitatie

Stap 2: screening

Ons Recruitment Team kijkt zorgvuldig naar jouw sollicitatie en beoordeelt jouw cv. Eén van onze Recruiters neemt telefonisch contact met je op kennis te maken.

De Recruiter kijkt samen met jou of je geschikt bent voor de functie en welke vestiging het beste bij je past. Ook kunnen al jouw vragen direct beantwoord worden. Bij een goed gesprek mag je door naar de volgende ronde.

Recruiter belt met sollicitant

Stap 3: capaciteitentest

Zijn jij en de recruiter enthousiast? Super! Nu mag je de capaciteitentest maken.

Met een capaciteitentest kunnen we zien of jij in staat bent om alle theorie lesstof tot je te nemen, zodat jij je machinisten diploma gaat halen. De theorie is behoorlijk veel en de examens zijn best pittig.

Het is voor jezelf ook wel prettig om te weten waar je aan begint. Met de juiste inspanning ga jij je diploma dan halen.

Je krijgt van te voren een linkje toegestuurd waarbij je kunt oefenen.

Capaciteiten test voor sollicitant

Stap 4: gesprek met een teammanager

Succesvol de capaciteitentest gemaakt? Mooi! De recruiter zal een kennismaking tussen jou en de teammanager faciliteren.

De teammanager zal dieper ingaan op je motivatie, je persoonlijke drive, je vaardigheden, arbeidsvoorwaarden, je inzetbaarheid en of je past in zijn of haar team. Dit zal plaatsvinden op de vestiging die je kortgesloten hebt met de recruiter.

Daarnaast is het voor jou de kans om nog beter kennis te maken met ons: hoe is de sfeer, wat houdt het vak precies in, is dit het bedrijf waar ik met plezier kan werken?

Teammanager voert sollicitatiegesprek met sollicitant

Stap 5: kennismaking bij ROC van Twente

We hebben twee varianten, een interne opleiding tot machinist of een mbo opleiding tot machinst.

Kies je voor de mbo opleiding tot machinst dan zul je nog even kennis moeten maken bij het ROC van Twente. Je zult spreken met de opleidingscoordinator om samen te beoordelen of dit een geschikte opleiding voor je is.

Voor de interne opleiding hoef je deze stap niet te doorlopen.

Logo ROC van Twente

Stap 6: spoorwegkeuring

Werken op het spoor brengt bepaalde risico's met zich mee. Zodoende is er wettelijk vastgesteld dat je moet voldoen aan de spoorwegkeuring. Dit houdt in dat je medisch- en psychologisch getest zult worden.

Tot slot vragen we ook een VOG voor je aan.

Keolis Nederland train richting Enschede

Stap 7: de laatste zaken

Heb je alle bovenstaande rondes gehaald? Dat is mooi! Nu kan jouw opleiding tot machinist bijna beginnen.

Je kunt je inschrijven bij ROC van Twente. Keolis zal een stage- of arbeidsovereenkomst doen toekomen.

Welkom bij Keolis Nederland!

Papierwerk

YES!

Je gaat beginnen aan je opleiding tot machinist!

2 van 3 weergegeven