Overslaan naar content

Machinist Mbo-Opleiding Bol/Bbl (Amersfoort)

Op locatie
 • Amersfoort, Utrecht, Nederland
€ 250 - € 3.020,7 per maandRailMachinist, Opleiding MBO, Rail

Functieomschrijving

Hoe ziet de functie van machinist eruit?

Heb jij altijd al in controle willen zijn over een grote passagierstrein van een paar ton die over het spoor dendert? Stap dan aan boord van onze machinisten Mbo-opleiding! In twee jaar tijd kun jij je MBO 3 diploma halen, waarbij je binnen één jaar al volledig opgeleid en ingezet zult worden als machinist en in het het tweede jaar jouw Mbo vakken gaat afronden.


Als machinist bij Keolis heb je een carrière vol avontuur en verantwoordelijkheid. Je ziet verschillende delen van het land op ons traject Amersfoort-Ede-Wageningen. Het werk als machinist bij Keolis verveelt nooit! Of het nu gaat om het bewonderen van prachtige landschappen gehuld in ochtendnevel, of het ervaren van de rust van een ondergaande zon, elke rit biedt een unieke ervaring.


Spreekt jou dit aan? Stap dan aan boord van de trein van Keolis! Wij bieden jou een Mbo-opleiding tot machinist voor een mooie carrière waar avontuur, verantwoordelijkheid en afwisseling samenkomen! Als machinist ben jij de sleutel tot een comfortabele en veilige reis voor onze passagiers op het traject Amersfoort-Ede-Wageningen. Samen met onze gastheren en gastvrouwen op de trein dragen jullie in teamverband zorg voor onze reizigers. Je zult het ene moment met hoge snelheid over de rails razen, terwijl je het volgende moment behendig manoeuvreert richting het station en zorgt voor een comfortabele reis. Altijd alert, geconcentreerd en waakzaam, want veiligheid staat voorop. Heb je belangrijke informatie te delen met onze reizigers? Met slechts één druk op de intercomknop kun je de gehele trein informeren.


Bij Keolis omarmen we flexibiliteit. Onregelmatige diensten en de mogelijkheid om parttime te werken bieden jou de ruimte om tijd door te brengen met vrienden, familie en hobby's. Elke dag in de week kun je worden ingeroosterd in een maximaal 40-urige werkweek, maar je weet al ruim van tevoren wanneer je werkt, en dus ook wanneer je vrij bent. Door de onregelmatige roosters werk je soms in het weekend of op feestdag, maar hierdoor ben je op andere momenten in de week weer vrij. Ben jij klaar om achter de stuurtafels van onze treinen te zitten?


Dus, als je altijd al hebt gedroomd van het besturen van een passagierstrein, dan is dit jouw kans! Met onze MBO-machinistenopleiding bij Keolis krijg je niet alleen de kans om te genieten van fraaie landschappen en boeiende trajecten, maar ook om een carrière op te bouwen die nooit zal vervelen. Heeft dit jouw interesse gewekt? Lees dan vooral even verder 😉.


Opleiding tot machinist

Heb jij er altijd al van gedroomd om machinist te worden, maar wil je ook graag je mbo 3 diploma halen? Dan is dit de uitgelezen kans voor jou! Tijdens deze tweejarige opleiding aan ROC van Twente ga je in het eerste jaar uit 3 dagen school en heb je 2 dagen stage bij Keolis (BOL). Je leert dan direct te rijden op onze treinen. De school in Almelo is met het OV goed bereikbaar, de lestijden zijn van 9:00 tot uiterlijk 16:00 uur. Na dit schooljaar ben je klaar om volledig als machinist ingezet te worden en ga je 32 uur per week werken. Daarna ga je naast jouw werk als machinist nog één dag per week naar school gedurende een jaar om je overige mbo-vakken te volgen en je mbo-diploma te behalen.


Veel van de bijkomende kosten van deze opleiding nemen wij voor onze rekening. Denk hierbij aan alle noodzakelijke machinisten examens, de psychologische en medische onderzoeken en alle boeken die je nodig hebt voor je studie.

Vereisten

Hoe kom je in aanmerking om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot machinist?


Twijfel je of je volledig voldoet aan onderstaande punten? Neem vooral even contact met ons op of pak je kans en solliciteer!


 • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn op het moment dat je klaar bent met het eerste schooljaar, dit in verband met het aanvragen van de machinistenvergunning (wettelijke eis);
 • Je bent bereid om de opleiding te volgen aan het ROC van Twente, locatie Almelo;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Jouw lichaamslengte is tussen de 160 en 196 cm;
 • Je hebt een uitstekend gezichtsvermogen en gehoor, waarbij je kleuren goed van elkaar kunt onderscheiden;
 • Je woont maximaal 45 minuten reizen van je standplaats (Amersfoort);
 • Je kunt een geldig VOG overleggen, deze vragen wij voor je aan;
 • Gedurende de opleiding ben je fulltime beschikbaar, daarna 32 of 40 uur per week.


Welke competenties zoeken wij in een machinist?


Als machinist bij Keolis ben je het hart van onze treindienst. Jouw vermogen om geconcentreerd te werken, zelfs onder druk, is essentieel voor een veilige en soepele reiservaring voor onze passagiers. Of het nu gaat om het navigeren door druk treinverkeer of het reageren op onverwachte situaties, jij blijft kalm en gefocust.


Je bent leergierig om te leren hoe je een trein bestuurd. Daarnaast kun je ook goed omgaan met mensen. Als een communicatieve vaardige professional, ben je in staat om duidelijk te communiceren met zowel passagiers als collega's. Jouw vriendelijke en servicegerichte houding zorgt ervoor dat onze reizigers zich welkom en veilig voelen tijdens hun reis.


Jouw groot normen- en waardenbesef leidt tot een verantwoordelijke benadering van je werk, waarbij veiligheid altijd voorop staat. Met jouw toewijding aan precisie en accuraatheid, draag je bij aan het handhaven van de hoogste normen binnen ons bedrijf.

Kortom, wij zijn op zoek naar machinisten die met verantwoordelijkheid, precisie en op een servicegerichte wijzen onze treinen kunnen te besturen en onze passagiers een onvergetelijke reiservaring te bieden.


Waarom je bij Keolis je opleiding tot Machinist wilt volgen


Een leuke dynamische en verantwoordelijke functie in een klein en hecht team, waarin geen dag hetzelfde is, binnen een internationaal opererende mobiliteitsorganisatie die in ontwikkeling is en waaraan jij een essentiële bijdrage aan kan leveren.


 • Je ontvangt gedurende het eerste schooljaar een stagevergoeding a €250 per maand, ongeacht het aantal dagen stage er week;
 • Wij bieden je een baangarantie in de vorm van een BBL contract voor 32 uur zodra je het eerste schooljaar succesvol hebt afgerond (je gaat dan nog 1 dag naar school om je MBO opleiding te behalen);
 • Het startsalaris in het tweede jaar bij een BBL contract á 32 uur bedraagt o.b.v. de CAO OV. € 3.020,70 * bruto per maand;
 • Onregelmatigheidstoeslag bedraagt € 450 à €500 * bruto per maand;
* genoemde bedragen zijn op basis van een fulltime salaris, dus bij een 40-urige werkweek. Gedurende de bbl periode zijn deze bedragen naar rato het aantal gewerkte uren.


 • Een bbl leerovereenkomst voor één jaar. Bevalt het van beide kant goed, dan krijg je na een jaar een vast contract;
 • Eindejaarsuitkering (€ 400 + 1,15% van je jaarsalaris (bruto));
 • Minimaal 23 tot 29 vakantiedagen (afhankelijk van leeftijd);
 • 17 tot 26 ATV dagen;
 • Goede pensioenregeling binnen CAO Openbaar Vervoer;
 • Collectieve zorgverzekering bij Menzis voor het hele gezin;
 • Vers fruit op elke vestiging;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden persoonlijk en professioneel vlak via GoodHabitz.


Iedereen is anders, en juist de verschillen tussen mensen helpen ons om een nog betere openbaar vervoerder te zijn. Daarom verwelkomen we iedereen met open armen, ongeacht geslacht, culturele achtergrond, leeftijd, beperking of andere persoonskenmerken. We zijn benieuwd naar wie jij bent!


Vragen?

Mocht je toch vragen hebben dan kun je altijd terecht bij de afdeling Recruitment via vacatures@keolis.nl. Telefonisch zijn ze te bereiken via 06 - 22 46 04 62 (Pepijn Stoffers, Recruiter) of 06 – 46 88 19 11 (Gert-Jan Haarman, HR Business partner).


Interesse om machinist te worden?

Is dit een functie waar jij gelukkig van wordt? Wacht dan niet langer en solliciteer via bovenstaande knop! Wij nemen binnen drie werkdagen persoonlijk contact met je op.

Op locatie
 • Amersfoort, Utrecht, Nederland
€ 250 - € 3.020,7 per maand
Rail

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Op locatie
 • Amersfoort, Utrecht, Nederland
€ 250 - € 3.020,7 per maand
Rail