Overslaan naar content

Gastheer/gastvrouw trein | Zwolle

Op locatie
 • Zwolle, Overijssel, Nederland
€ 2.642,26 - € 3.686,67 per maandService & VeiligheidBOA, Gastheer, Gastvrouw, Overijssel, Service & Veiligheid, Twente

Functieomschrijving

Krijg jij energie van een baan waarbij je dienstverlenend en klantgericht te werk gaat? Een baan waarbij iedere dag weer anders is, doordat je steeds nieuwe reizigers tegen komt? Draag jij altijd een glimlach en weet jij anderen op hun gemak te stellen? Dan zoeken wij jou!


Voor de spoorlijnen van Enschede - Zwolle en Zwolle - Kampen zijn wij op zoek naar een Gastheer of Gastvrouw (ook wel Conducteur). In deze functie ben je ‘de manager’ van het reizigersgedeelte van de trein. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat de reizigers met een veilig en prettig gevoel kunnen reizen. Dit doe je bijvoorbeeld door vragen te beantwoorden, een helpende hand te bieden of uitleg te geven over de reizigers rechten. Je zorgt ervoor dat de trein er netjes uitziet, informeert reizigers bij storingen en controleert of iedereen een vervoersbewijs heeft. Door jouw aanwezigheid op de stations en in de trein zorg jij ervoor dat onze reizigers op een fijne en veilige manier met de trein kunnen reizen. Je werkt nauw samen met de machinist en gezamenlijk zorgen jullie voor een optimale reisbeleving. 


Als Conducteur/Gastheer of Gastvrouw heb je geen formele ‘geweldsbevoegdheid’. Sterker nog, wij vinden het juist belangrijk dat jij de-escalerend handelt in probleemsituaties. Dit gaan we je dus ook leren! Dit doen we onder andere door je op te leiden tot BOA. Vanuit de BOA rol mag je wel verbaliseren. Je hebt uiteraard hulpmiddelen en communicatie, zodat je hulpdiensten in kunt schakelen, mocht er zich wel een vervelende situatie voordoen. 

De opleiding tot Conducteur/Gastheer of Gastvrouw

Wanneer je in dienst komt als Conducteur/Gastheer of Gastvrouw ga je verschillende vakgerichte trainingen en cursussen volgen. 

 • De belangrijkste opleiding is de BOA Basisopleiding, waarbij je alle wet- en regelgeving leert die belangrijk zijn voor de uitvoering van deze functie. Deze opleiding duurt ongeveer 5 á 6 weken, waarbij je 2 dagen in de week de opleiding volgt en de rest van de week gewoon kunt werken. Na deze opleiding word je officieel beëdigd tot BOA. 
 • Daarnaast krijg je verschillende trainingen zoals een training in de-escalerend handelen en een training in levensreddend handelen, zodat je ook in lastige situaties weet hoe je kunt handelen. 

Welke arbeidsvoorwaarden krijg je als Conducteur/Gastheer of Gastvrouw?

Keolis regelt onder de naam Blauwnet de trein trajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen, waarvoor we op zoek zijn naar jou. Je komt te werken in een gemotiveerd en betrokken team van zo’n 30 tot 40 collega’s. Samen zorgen jullie ervoor dat de reizigers een 5 sterren service ervaren. In deze functie kom je in dienst als Gastheer of Gastvrouw, waarbij Zwolle je standplaats wordt. 


Verder horen de volgende arbeidsvoorwaarden bij deze functie:


 • Een goed salaris passend bij je ervaring o.b.v. de schaal schaal 4 in de aanloopperiode en schaal 5 in CAO OV. €2.642,26 - €3.686,67 bruto o.b.v. full time na behalen van de BOA opleiding;
 • Een jaarcontract van 24, 32 of 40 uur per week, waarbij je werkt op maandag t/m zondag (in overleg) in wisselende diensten (werktijden nader te bepalen);
 • Reiskostenvergoeding woon/werk verkeer;
 • Eindejaarsuitkering (€400 + 1,15% van je jaarsalaris (bruto));
 • Collectieve zorgverzekering bij Menzis voor het hele gezin;
 • Een intern opleidingstraject om klaargestoomd te worden voor deze functie en daarnaast keuze uit allerlei online trainingen via GoodHabbitz;
 • Minimaal 23 tot 29 vakantiedagen (afhankelijk van leeftijd);
 • 17 tot 26 ATV dagen;
 • Goede pensioenregeling binnen CAO Openbaar Vervoer;
 • Vers fruit op elke vestiging;
 • Gratis reizen met Keolis bussen en treinen;
 • FiscFree budget voor bijvoorbeeld een nieuwe fiets.

Waar kom je te werken?

Keolis Nederland verzorgt openbaar vervoer in Almere, de Provincie Utrecht en op de treintrajecten Zwolle naar Enschede, Zwolle naar Kampen en Amersfoort naar Ede-Wageningen. Dat doen we met ongeveer 1500 medewerkers, 450 bussen en 25 treinen. Jaarlijks vervoeren wij ongeveer 53 miljoen reizigers (2022). Onze klanten zijn onze gasten. We brengen hen graag ontspannen en veilig naar hun bestemming. Onze ambitie is om (on)gewoon goed te zijn. In het bieden van een veilige reis, up-to-date informatie en een chauffeur die optreedt als perfecte gastheer of gastvrouw.


Daarnaast investeert Keolis in goed werkgeverschap (PSO trede 2, certificaat Gender Equality). Keolis hecht grote waarde aan integriteit, veiligheid en duurzaamheid. In Gelderland en Overijssel lanceerden we de grootste e-vloot van Europa in één keer. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de wereldwijde opererende mobiliteitsonderneming Keolis. 

Bij de Keolis Groep werken er 68.000 medewerkers in 13 landen en op 4 continenten. De Keolis Groep is niet alleen de wereldleider op het gebied van trams en geautomatiseerde metro's, maar ook de leider in Frankrijk op het gebied van medisch vervoer. Elk jaar maken zo’n 3,5 miljard passagiers gebruik van onze gedeelde mobiliteitsdiensten.

Vereisten

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die graag een praatje maakt, anderen verder helpt en een dienstverlenend karakter heeft. Je loopt in deze functie alleen door de trein (uiteraard is er altijd een machinist aanwezig), waardoor het belangrijk is dat je stevig in je schoenen staat. Als Conducteur/Gastheer of Gastvrouw ben je er voor de reiziger. Het is belangrijk dat je hen op hun gemak weet te stellen, maar ook in vervelende situaties rustig blijft en juist weet te handelen. Als je daarnaast ook nog blij wordt van treinreizen, pas jij helemaal bij deze functie! 


Verder vinden we het belangrijk dat je:

 • Minimaal MBO-3 werk- en denkniveau hebt. Dit is voor het behalen van de opleiding van belang;
 • Klantgericht bent en graag service verleent;
 • Communicatief vaardig en sociaal bent;
 • Stressbestendig bent en rust uitstraalt;
 • Tegen kritiek kan en verbaal sterk bent;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal hebt, zodat je reizigers altijd te woord kunt staan.


Vragen?

Mocht je toch vragen hebben dan kun je altijd terecht bij de afdeling Recruitment via gert-jan.haarman@keolis.nl. Telefonisch kun je terecht bij Gert-Jan via 06 - 46 88 19 11.


Interesse?

Is dit een functie waar jij gelukkig van wordt? Wacht dan niet langer en solliciteer via onderstaande klop!

Op locatie
 • Zwolle, Overijssel, Nederland
€ 2.642,26 - € 3.686,67 per maand
Service & Veiligheid

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Op locatie
 • Zwolle, Overijssel, Nederland
€ 2.642,26 - € 3.686,67 per maand
Service & Veiligheid