Overslaan naar content

Teammanager OV Almere

Almere, Flevoland, Nederland€ 4.312,71 - € 5.957,89 per maandHoofdkantoor & StaffunctiesAlmere, HR

Functieomschrijving

Als ervaren teammanager krijg jij energie van het leiden en motiveren van een team. KPI’s vertaal je met gemak richting de operatie. Het verhogen van de teamprestaties zie jij als een uitdaging. Jij zoekt en denkt graag oplossingen en mogelijkheden. En wil jij samen met jouw collega's bouwen aan een uitmuntende dienstverlening in het Openbaar Vervoer? Solliciteer dan bij ons voor de functie van Teammanager! Lees verder wat de functie precies inhoudt.


Voor onze vestiging in Almere Haven zijn we op zoek naar een ervaren teammanager die als leidinggevende een cruciale rol speelt binnen ons dynamische team van buschauffeurs bij Keolis Nederland.


Als Teammanager geef je leiding aan ca. 60 - 75 buschauffeurs en maak je deel uit van het MT van de concessie, met daarin een Rayonmanager, naast jou nog drie Teammanagers, twee Logistiek Coördinatoren en een HR Business Partner. Jullie gezamenlijke rol is het openbaar vervoer binnen de stad voor al onze reizigers zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Hierin ben jij als Teammanager het eerste aanspreekpunt. Aangezien je de schakel bent tussen de operatie en het management dien je te beschikken over communicatievaardigheden die beide kanten op werken. Je dient begaan te zijn met het uitvoerende personeel met oog voor de strategische en tactische doelstellingen die je meekrijgt vanuit het hoofdkantoor.


Daarnaast ben je als Teammanager verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de dienstregeling, het behalen en naleven van de veiligheidsnormen, het reduceren van de tankkosten, het coachen op vermindering van gereden schades aan de bussen en dat de klanttevredenheid wordt gemaximaliseerd.


In je rol als Teammanager is het belangrijk dat je het ziekteverzuim zo laag mogelijk houdt. Je hoeft geen Casemanager te zijn, maar wel erg handig als je enige kennis met je meebrengt omtrent de wetgeving omtrent ziekteverzuim.

Onze Teammanagers spelen een sleutelrol in het handhaven van een positieve, inclusieve en stimulerende werkomgeving waar iedereen zich gewaardeerd en welkom voelt.


Keolis Nederland 

Je komt te werken in de concessie Almere waar Keolis Nederland vanuit de Gemeente Almere het openbaar vervoer mag uitvoeren d.m.v. busvervoer in de stad. In Almere doen wij met 200+ collega’s, 107 bussen. Hoofdzakelijk wordt er gereden is de stad, maar daarnaast rijden wij ook ritten richting bijvoorbeeld Amsterdam Arena. 


Het hoofdkantoor is gevestigd in Deventer waarnaast wij ook nog verantwoordelijk zijn voor busvervoer in provincie Utrecht, treinvervoer Kampen - Duitse grens en treinvervoer Amersfoort richting Ede-Wageningen.

Keolis is van origine een Franse organisatie die wereldwijd openbaar vervoer organiseert. Ondanks de grote organisatie merk jij hier als Teammanager weinig van. Het is veelal lokaal georganiseerd waar jij als Teammanager verantwoordelijk bent voor de vestiging. Het managen van inkomsten en uitgaven is onderdeel van je taken. Grotendeels heb je een aanspreekpunt in de Rayonmanager. Lijnen zijn hierdoor kort. Al je collega’s zijn behulpzaam en de sfeer is onderling leuk en gezellig.

Vereisten

Vanuit de hierboven genoemde functieomschrijving zijn wij op zoek naar een Teammanager die zich kan vinden in de volgende werkzaamheden:

 • Aansturen van het team conform de overeengekomen doelstellingen;
 • Aanspreekpunt en vraagbaak voor buschauffeurs. Ook buiten ‘kantooruren’;
 • Verzorgen van de jaarlijkse Keolife gesprekken en coaching on the job van chauffeurs;
 • Begeleiden van medewerkers bij een optimale (duurzame) inzetbaarheid;
 • Zorgen voor tijdige en kwalitatieve instroom van nieuwe medewerkers d.m.v. het voeren van sollicitatiegesprekken;
 • Actief bijdragen aan de cultuur waarin medewerkers zich veilig en gewaardeerd voelen;
 • Actie ondernemen o.b.v. het Medewerkers Betrokkenheid Onderzoek;
 • Deelnemen aan de wachtdienst om, in het geval van calamiteiten, de chauffeurs te ondersteunen (op onregelmatige tijden);
 • Verantwoordelijk voor nazorg bij schokkende gebeurtenissen in relatie tot het werk;
 • Het organiseren van leuke activiteiten, werklunches, zomer barbecue, kerstborrel, pub quiz, open dagen etc.


De competenties van onze Teammanager: 

We zijn op zoek naar een betrokken en vaardige teammanager die vanuit beleid en bevlogenheid mensen meeneemt. Je bent standvastig, gaat een complexe uitdaging niet uit de weg en bent continu op zoek naar verbetering. Onze nieuwe teammanager herkent zichzelf in het volgende profiel:

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding of aantoonbaar HBO denk- en werkniveau;
 • Je hebt affiniteit met het Openbaar Vervoer;
 • Minimaal drie jaar werkervaring in een leidinggevende functie;
 • Kostenbewust met een focus op efficiency;
 • Ervaring met ziekteverzuimmanagement;
 • Empathisch vermogen zonder het bedrijfsdoel uit het oog te verliezen.


Wij zoeken een teammanager die daadkrachtig leiding kan geven, weloverwogen besluiten kan nemen, kan confronteren zonder het empathische inlevingsvermogen uit het oog te verliezen waardoor je situationeel leiderschap kunt inzetten. Je bent in staat om onze open cultuur te behouden waarbij iedereen zich welkom en respecteert voelt. Je bent in staat om medewerkers op een positieve en coachende manier te motiveren waarbij je helder communiceert over gemaakte beslissingen.


Iedereen is anders, en juist de verschillen tussen mensen helpen ons om een nog betere openbaar vervoerder te zijn. Daarom verwelkomen we iedereen met open armen, ongeacht geslacht, culturele achtergrond, leeftijd, beperking of andere persoonskenmerken. We zijn benieuwd naar wie jij bent!


Waarom je bij Keolis wilt werken als Teammanager: 

Naast het gegeven dat we jou een uitdagende functie kunnen bieden in een dynamische wereld van het OV waarbij Keolis een groei ambitie ambieert, hebben wij natuurlijk een mooie rij aan voorwaarden voor je klaar staan in ruil voor jouw dienstverband:

 • Een goed salaris passend bij je ervaring o.b.v. de schaal 10 in cao OV van € 4.312,71 - €5.957,89 bruto per maand;
 • Een contract voor één jaar. Bevalt het van beide kant goed, dan krijg je na een jaar een vast contract;
 • Reiskostenvergoeding woon/werk verkeer volgens cao OV;
 • Eindejaarsuitkering (€400 + 1,15% van je jaarsalaris (bruto));
 • 30 minuten betaalde pauze;
 • Minimaal 23 tot 29 vakantiedagen (afhankelijk van leeftijd);
 • 17 tot 26 ATV dagen;
 • Goede pensioenregeling binnen cao Openbaar Vervoer;
 • Collectieve zorgverzekering bij Menzis voor het hele gezin;
 • Vers fruit op elke vestiging;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden persoonlijk en professioneel vlak via GoodHabitz;


Vragen?
Mocht je toch vragen hebben dan kun je altijd terecht bij de afdeling Recruitment via vacatures@keolis.nl. Telefonisch is Pepijn Stoffers (Recruiter) te bereiken via 06 - 22 46 04 62. Per mail kun je bij Sandra Gaasbeek (HR Business Partner) terecht via sandra.gaasbeek@keolis.nl


Interesse?
Is dit een functie waar jij gelukkig van wordt? Wacht dan niet langer en solliciteer via bovenstaande knop! Wij nemen binnen drie werkdagen persoonlijk contact met je op.

Almere, Flevoland, Nederland
€ 4.312,71 - € 5.957,89 per maand
Hoofdkantoor & Staffuncties

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Almere, Flevoland, Nederland
€ 4.312,71 - € 5.957,89 per maand
Hoofdkantoor & Staffuncties