Skip to content

Gastheer/gastvrouw Trein (m/v/x)

RemoteAmersfoort, Utrecht, Nederland€ 2.490 - € 3.475,37 per maandService & VeiligheidAmerfoort, BOA, Dienstverlening, Gastheer, Gastvrouw, Servicegericht, Veiligheid

Functieomschrijving

Krijg jij energie van een baan waarbij je dienstverlenend en klantgericht te werk gaat? Een baan waarbij iedere dag weer anders is, doordat je steeds nieuwe reizigers tegen komt? Draag jij altijd een glimlach en weet jij anderen op hun gemak te stellen? Dan zoeken wij jou!

Als gastheer/-vrouw op de spoorlijn Amersfoort-Ede-Wageningen ben je ‘de manager’ van het reizigersgedeelte van de trein. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat de reizigers met een prettig gevoel kunnen reizen. Dit doe je bijvoorbeeld door vragen te beantwoorden, een helpende hand te bieden of uitleg te geven over de reizigers rechten. Naast het schoonhouden van jouw trein en het informeren van de reizigers, controleer je ook of iedereen een vervoersbewijs heeft. Door jouw aanwezigheid op de stations en in de trein zorg jij ervoor dat onze reizigers een aangename en veilige reiservaring beleven.

Je hebt in deze rol geen formele ‘geweldsbevoegdheid’. Sterker nog, wij vinden het belangrijk dat jij de-escalerend handelt in probleemsituaties. Dit gaan we je dus ook leren! Vanuit de BOA rol mag je wel verbaliseren. Je hebt uiteraard hulpmiddelen en communicatie, zodat collega’s je snel te hulp kunnen schieten, mocht er zich wel een vervelende situatie voordoen.


DE OPLEIDING

De eerste periode zal grotendeels bestaan uit trainingen en cursussen. Hier wordt van je verwacht dat je meerdere vakgerichte trainingen volgt en succesvol afrondt. Denk hierbij aan de BOA Basisopleiding, of alleen aanvullend BOA domein 4 openbaar vervoer.

  • Je wordt getraind in het omgaan met agressie en het de-escalerend handelen tijdens risicovolle situaties die in de functie van gastheer/ -vrouw kunnen ontstaan;
  • Doordat je in het bezit bent van een BOA-bevoegdheid ( Domein 4 ) kan je zo nodig verbaliseren;
  • Je leert hoe je bepaalde procedures volgt en welke maatregelen je kan nemen in geval van calamiteiten;
  • Je wordt getraind in levensreddende handelingen en kan gebruikmaken van AED’s.


WAAR KOM JE TE WERKEN?

Keolis Nederland is een openbaar vervoerder van zowel bus- als treinvervoer. Wij zijn een 100% dochteronderneming van de internationaal opererende mobiliteitsonderneming Keolis Group. In Nederland verzorgen wij het Openbaar Vervoer in Utrecht, Twente, Almere en op de treintrajecten Zutphen-Oldenzaal, Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. 

Vanaf december gaan wij ook het treintraject Amersfoort – Ede – Wageningen rijden. Voor dit traject zijn we op zoek naar jou! Je komt te werken in een gemotiveerd en betrokken team van zo’n 30 tot 40 collega’s. Samen zorgen jullie ervoor dat de reizigers een 5 sterren service ervaren.

Vereisten

Je past goed in deze functie als je:

  • Graag service verleent, een klantgerichte instelling hebt en anderen op hun gemak weet te stellen;
  • Minimaal mbo-3 werk- en denkniveau hebt;
  • Communicatief vaardig en stressbestendig bent;
  • Tegen kritiek kan en verbaal sterk bent;
  • Je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal hebt, zodat je reizigers altijd te woord kunt staan.
Remote
Amersfoort, Utrecht, Nederland
€ 2.490 - € 3.475,37 per maand
Service & Veiligheid

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Remote
Amersfoort, Utrecht, Nederland
€ 2.490 - € 3.475,37 per maand
Service & Veiligheid